Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co ma wpływ na rodzaj kawy

20 listopada 1998 | Prawo | AG

CŁO

Mieszanie surowców a uszlachetnianie czynne

Co ma wpływ na rodzaj kawy

Czy mieszanie sprowadzonych z zagranicy ekstraktów kaw, z których powstaje produkt o nowym zapachu i smaku, jest przetworzeniem wystarczającym do uznania tego procesu za uszlachetnianie czynne? Pytanie to było przedmiotem wczorajszej rozprawy przed Naczelnym Sądem Administracyjnym. Do wydania wyroku zabrakło specjalistycznej ekspertyzy. Od odpowiedzi na powyższe pytanie zależy zaś, czy takie czynności mogą stanowić podstawę zwrotu cła zapłaconego przy imporcie surowców.

Spółka z o. o. sprowadzała do Polski ekstrakty kaw, od których na granicy płaciła cło. Następnie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1549

Spis treści

Wspomnienia

Zamów abonament