Informacje
Informacje
Trudny rynek żywnościowy
Sprzedawcy detaliczni i hurtowi, w tym i maklerzy z giełd towarowych narzekają, że obsługa rynku żywnościowego jest obecnie bardzo trudna. Wynika to zarówno z problemów finansowych społeczeństwa, jak i -- zwłaszcza ostatnio -- z pewnych zachwiań w produkcji i dostawach żywności przez rolnictwo. Związane jest to częściowo z anomaliami letniej aury, ale jest też skutkiem rozmaitych decyzji i przepisów.
Po kilkutygodniowym okresie wzmożonej sprzedaży i znacznego wzrostu cen cukru, od mniej więcej 10 dni następuje w tej branży pewne uspokojenie. Znacznie spadło przede...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)