Giełdy towarowe w Polsce
Ceny przetworów drobiowych na giełdach towarowych nie uległy istotnej zmianie. Zainteresowanie tymi produktami jest jednak niewielkie. Poszukiwane są głównie mięsa bez kości do dalszego przetwórstwa, w tym mięso mechanicznie odkostnione, filety z piersi indyka i kurczaka, filety z udźca indyczego. Te mięsa wykorzystuje się przy produkcji wędlin i konserw. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka i indyka po 2,5 zł kg, udziec indyka bez kości - 8,9 zł kg, skrzydła indyka - 3,4 zł kg, podudzia indyka - 3,6 zł kg. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3,2 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione - 2,4 zł kg, porcje rosołowe - 1,2 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - od 3,3 do 3,4 zł kg, kaczki mrożone - 7 zł kg. Olsztyńska Giełda Zbożowa miała w sprzedaży udziec z indyka z kością - 4,6 zł kg, udziec z indyka bez kości - 8,5 zł kg, udziec z kurczaka - 7,8 zł kg, kury rosołowe - 0,8 USD kg. Giełda Rol-Petrol w Łodzi miała w sprzedaży mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,3 zł kg. Na Giełdzie Poznańskiej mięso mechanicznie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta