Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Salmonella w jajach z importu

20 listopada 2006 | Ekonomia | AB

KRÓTKO PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY Salmonella w jajach z importu

Ponad trzy procent importowanych do Wielkiej Brytanii jaj zarażonych jest salmonellą, wynika z badań Urzędu Standardów Żywności ( FSA). Około 10 procent jaj dostępnych w tym kraju pochodzi z importu. Przebadane partie pochodziły z ośmiu krajów Unii, przy czym dwie trzecie sprowadzone zostały z Hiszpanii. - Zdecydowana większość spożywanych przez nas jaj nie zawiera salmonelli - uspokaja Andrew Wadge, dyrektor ds. bezpieczeństwa żywności FSA. O tym, z jakiego kraju pochodzi jajo, świadczą litery kodu na skorupce. Stemplowanie jaj jest w UE obowiązkowe.

-a.h.b.
Brak okładki

Wydanie: 3996

Spis treści
Zamów abonament