Jestem jak rekin
Preferuję kuchnię sezonową i wybieram takie produkty, które są akurat dostępne. Zimą najczęściej jadam zupy, tłuste, z dużą ilością przypraw, bo dobrze rozgrzewają organizm. Ulubione moje przyprawy to trawa cytrynowa i kurkuma. Ta ostatnia raczej z rozsądku, bo dobrze działa na wątrobę oraz antyrakowo. W Nepalu podglądnęłam, że mnisi buddyjscy codziennie posypują ryż kurkumą. Gotuję bardzo szybko. Przygotowanie obiadu nie zajmuje mi więcej niż kwadrans. W tym czasie da się ugotować ryż, kaszę, podsmażyć warzywa w woku, ugotować rybę czy kluski. Uwielbiam surowe ryby. Gdy byłam mała i czytałam lekturę Aliny i Czesława...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta