Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jedzenie prosto od fałszerza

23 kwietnia 2013 | Ekonomia | paro

Afera z koniną otworzyła puszkę Pandory. Tysiące inspektorów robią teraz naloty na firmy spożywcze od Lizbony po Warszawę. Wnioski są przerażające.

Żywność fałszuje się wszędzie, na tysiące sposobów i w coraz większej skali, niespotykanej od połowy XIX wieku.

– Takich afer może być coraz więcej – przyznaje Stanisław Kowalczyk, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS). – Globalizacja ograniczyła bariery celne, producenci żywności są coraz bardziej anonimowi....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 9519

Spis treści
Zamów abonament