Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szlakiem żółtych naklejek

10 czerwca 2016 | Nauka | Justyna Adamczyk
źródło: Rzeczpospolita

Jak rozpoznać dobrą restaurację? Po żółtej naklejce na drzwiach. A wyśmienitego szefa? Po żółtym dyplomie zdobiącym ścianę restauracji. Wybór najlepszego miejsca na lunch lub kolację nigdy nie był tak prosty, wystarczy wziąć do ręki „Żółty Przewodnik".

Rozpoczął się sezon Gault & Millau Tour, spotkań dla najlepszych szefów kuchni w poszczególnych regionach Polski. Dyplomami i tytułami wyróżniani są ci, którzy są nie tylko znakomici, ale także oryginalni. Po każdym z tych spotkań przybywa pięć dyplomów na ścianach restauracji wyróżnionych szefów.

Tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej dzierży Andrzej Polan, szef i właściciel Małej Polany Smaków wtulonej w mokotowskim parku Morskie Oko. W wysublimowany sposób przenosi on tradycyjne smaki, dania i produkty w nowoczesność, dodając im...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10467

Wydanie: 10467

Spis treści
Zamów abonament