Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Placek u Antka

23 lutego 2001 | Moje Podróże | DW
źródło: Nieznane

LUKULLUS W PODRÓŻY

Placek u Antka

Nasz ranking

Jadąc główną drogą przez Źlinice, trudno przeoczyć restaurację "Antek". Duży budynek rzuca się w oczy, podobnie jak szereg samochodów zawsze stojących na żwirowym parkingu przy lokalu.

W środku budynku ogromna przestrzeń, jak kiedyś w zakładowych stołówkach, ale atmosfera zupełnie inna, jadłospis także. Dla osób, które wolą bardziej kameralną atmosferę, jest odrębna, mniejsza salka, gdzie ustawiono kilka stolików.

Lokal słynie z placka po węgiersku. Tę ogromną porcję świeżo usmażonego placka kartoflanego, obficie polanego sosem pieczeniowym doprawionym papryką, kminkiem, lekko słodkawym i ostrawym w smaku, przygotowano według oryginalnej węgierskiej receptury. Porcja kosztuje 15,80 zł. Mniej głodnym...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2247

Spis treści
Zamów abonament