Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Tajemne receptury smakołyków z Mazowsza

24 marca 2009 | Życie Warszawy | Małgorzata Kalińska

Pascha wśród słodyczy, a szynka z nogą wśród wędlin – to są wyróżnione przysmaki Mazowsza

O Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego walczyło ponad 60 produktów: ciasta, chleby, słodycze, szynki i kiełbasy oraz sery, mleko, przetwory owocowe i warzywne, miody, nalewki, piwa, wino.

Jury wyróżniło 12 przysmaków. Uznało, że najlepsze mazowieckie ciasto to pascha. – Nasza ma niepowtarzalny...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8275

Spis treści
Zamów abonament