Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Potrawy groźniejsze od muchomorów

03 września 2010 | Magazyn tv | Rafał Świątek
źródło: Sygma/Corbis

Jadowite węże, trujące ryby, ropuchy i skorpiony – takie menu spotkamy w azjatyckich restauracjach od Japonii po Wietnam. W Czwórce rusza dokumentalny serial o najniebezpieczniejszych przysmakach świata.

„Śmierć na talerzu” to program dla smakoszy o mocnych nerwach, odpornych żołądkach i dużej skłonności do ryzyka. Japonia – pod względem kulinarnym – kojarzyła mi się dotychczas z sushi. Jednak tamtejsi koneserzy wolą bardziej wysublimowane dania, np. fugu. Pod tą nazwą ukrywa się wyjątkowo brzydka kolczasta ryba o wyłupiastych jak u bazyliszka...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8717

Spis treści

Moje Podróże

Zamów abonament