Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Piłkarz za dwie tony mięsa

03 marca 1998 | Sport | WM

FUTBOL W RUMUNII

Piłkarz za dwie tony mięsa

Borykający się z kłopotami finansowymi klub rumuński Jiul Petrosani sprzedał piłkarza za dwie tony mięsa.

Poinformował o tym prezes klubu Constantin Catuti. Transfer dotyczył pomocnika Iona Radu, który trafił do drugoligowego klubu Vilcea. Zapłata w naturze polegała na przekazaniu w zamian dwóch ton mięsa wieprzowego i wołowego. "Teraz sprzedamy mięso i zapłacimy zaległe wynagrodzenie pozostałym naszym graczom" -- wyjaśnił prezes C. Catuti. Prezes dodał, że klub sprzedał jeszcze obrońcę Liviu Baiceę do drugoligowego UT Arad, a za otrzymaną sumę zapłacono pensje dziesięciu piłkarzom i zakupiono potrzebny przed nowym sezonem sprzęt sportowy.

Brak okładki

Wydanie: 1325

Spis treści

Notowania

Zamów abonament