Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dwie przyczyny skażenia dioksynami

17 czerwca 1999 | Ekonomia | JB Nd

Komisja Europejska ma zaufanie do Coca-Coli

Dwie przyczyny skażenia dioksynami

Przyczyną skażenia żywności w Belgii dioksynami był bądź przeciek oleju grzewczego w fabryce tłuszczów paszowych Verkest koło Gandawy, bądź skażenie surowców do produkcji tłuszczów, które dostarczono temu zakładowi - wynika z opublikowanego wczoraj raportu inspektorów Komisji Europejskiej.

Incydent kosztował belgijską gospodarkę blisko miliard euro strat. Jednocześnie Komisja Europejska stwierdziła, że ma pełne zaufanie do Coca-Cola Company i sposobu rozwiązania przez nią kolejnego kryzysu na rynku...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1725

Spis treści

Konflikt w Kosowie

Zamów abonament