Dwie przyczyny skażenia dioksynami
Dwie przyczyny skażenia dioksynami
Przyczyną skażenia żywności w Belgii dioksynami był bądź przeciek oleju grzewczego w fabryce tłuszczów paszowych Verkest koło Gandawy, bądź skażenie surowców do produkcji tłuszczów, które dostarczono temu zakładowi - wynika z opublikowanego wczoraj raportu inspektorów Komisji Europejskiej.
Incydent kosztował belgijską gospodarkę blisko miliard euro strat. Jednocześnie Komisja Europejska stwierdziła, że ma pełne zaufanie do Coca-Cola Company i sposobu rozwiązania przez nią kolejnego kryzysu na rynku...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta