Wrogowie rzuceni na pożarcie
Chiny: Prawda o "Rewolucji Kulturalnej"
Wrogowie rzuceni na pożarcie
W państwowych stołówkach w Chinach można było spożywać ludzkie mięso. Jak głosi o publikowana właśnie w Nowym Jorku książka, do przypadków ludożerstwa w Państwie Środka doszło, kiedy w czasie "Rewolucji Kulturalnej" (1966 -- 1976) kierownictwo chińskiej partii komunistycznej zarządziło, aby "wrogów klasowych" zjadać. Autorami ksiażki jest dwoje amerykańskich...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)