Serowe imperium
Francja: firmy rodzinne receptą na sukces
Serowe imperium
Nazwisko Jean-Nöel Bongrain nawet Francuzom nie kojarzy się z ich ulubionymi serami. Szef liczącej pół wieku firmy nie nazwał bowiem żadnego z 50 gatunków sera produkowanego w jego wytwórniach swoim imieniem czy nazwiskiem. Bongrain stoi na czele prawdziwego serowego imperium o międzynarodowym charakterze, którego roczne obroty sięgają zawrotnej sumy 9, 5 mld franków francuskich.
Ponad połowa wpływów podchodzi z eksportu (20 proc. do USA) . Przed rokiem firma rozpoczęła podbój wschodu, m. in. Polski, Węgier i Rosji. Przedsiębiorstwo nie jest zadłużone nawet na pół franka, a jego zyski (434 mln franków w...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)