Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szczupak z rożna

23 sierpnia 2001 | Rzeczpospolita na Fali | Nt

Zrób sobie sam obiad czwartkowy

Szczupak z rożna

Ogolisz go, oprawisz, wypłuczesz, nasolisz i niech tak nasolony z godzinę poleży. Potym go wymyjesz, ręką ociągniesz, w dzwonka pokrajesz, wsadzisz na szpilki, do rożna przywiążesz i przy tęgim ogniu piec będziesz, jak pieczyste zwyczajne. Masłem często polewaj i chlebem tartym posypuj dzwona pieczącego się szczupaka. Do pieczonego szczupaka dasz na przykład sos następujący: Weź masła ćwierć funta (funt - tutaj: 0,43 kg),...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2399

Spis treści
Zamów abonament