Drożej za kalafiory i fasolkę
Drożej za kalafiory i fasolkę
Z wielu regionów kraju napływają sygnały o zbyt małej podaży niektórych warzyw, zwłaszcza kalafiorów i fasolki szparagowej. Problemy ze skupem mają m.in. zakłady przetwórcze z rejonów Opola.
Potwierdzają to dane zebrane przez Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Ceny kalafiorów wzrosły w stosunku do poprzedniego tygodnia o 13 proc., brokułów o 14 proc., a fasolki szparagowej o 10 proc. - Przyczyną tych podwyżek...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta