Ustawa z dnia 16 marca 2001 roku o rolnictwie ekologicznym
(Dz. U. Nr 38 z 2 maja 2001 r., poz. 452)
SPIS TREŚCI
- Rozdział 1: Przepisy ogólne (Art. 1-2)
- Rozdział 2: Warunki prowadzenia produkcji i przetwórstwa metodami ekologicznymi (Art. 3-15)
- Rozdział 3: Kontrola i certyfikacja (Art. 16-23)
- Rozdział 4: Znakowanie, przechowywanie i przewóz produktów rolnictwa ekologicznego (Art. 24-26)
- Rozdział 5: Przepis karny (Art. 27)
- Rozdział 6: Zmiany w przepisach obowiązujących (Art. 28-31)
- Rozdział 7: Przepisy przejściowe i końcowe (Art. 32-33)
- Załącznik: OZNAKOWANIA NA PRODUKTACH ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO OBJĘTYCH SYSTEMEM KONTROLI W UNII EUROPEJSKIEJ
Rozdział 1
Przepisy ogólne Spis treści
Art. 1. Ustawa reguluje:
1) warunki prowadzenia produkcji rolnej i przetwórstwa rolno-spożywczego metodami ekologicznymi oraz system kontroli i certyfikacji tej produkcji i tego przetwórstwa,
2) obrót produktami rolnictwa ekologicznego oraz ich znakowanie.
Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają:
1) ekologiczne gospodarstwo rolne - gospodarstwo rolne, w którym produkcja rolna prowadzona jest metodami ekologicznymi,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta