Lektury przedsiębiorcy
Lektury przedsiębiorcy
HACCP we własnym zakresie
Do wdrażania systemu HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point), który obowiązywać ma wszystkich zajmujących się produkcją i obrotem żywnością w Polsce, nie trzeba koniecznie zatrudniać firm doradczych. Można wprowadzić system samodzielnie. Omawiana przez nas publikacja może w tym pomóc małym i średnim producentom żywności. Autorka instruuje krok po kroku, w jaki sposób należy sporządzić księgę HACCP. Taki dokument będą bowiem musieli mieć wszyscy, którzy wprowadzają system. Wzorcowa księga przygotowana została dla niewielkiej piekarni. Autorka dokładnie objaśnia każdy wprowadzony do księgi zapis czy schemat. Tym, którzy zainteresowani są konkretnymi, a nie jedynie na papierze, sukcesami we wdrażaniu systemu, z pewnością przydadzą się instrukcje dotyczące ustalania krytycznych punktów kontrolnych oraz krytycznych wartości dla każdego punktu. Pomocne we wprowadzaniu systemu będą też informacje dotyczące nie tylko samej księgi, ale innych dokumentów związanych z wdrażaniem HACCP.
Małgorzata Wiśniewska, "Księga HACCP. Instruktaż...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta