Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W dobrym smaku

10 marca 2004 | Warszawa | MK
źródło: Nieznane

W DOBRYM SMAKU

BLUE CACTUS

RAFAŁ GUZ

ul. Zajączkowska 11, tel. 851 23 23, można płacić kartą

Od dziś w restauracji Blue Cactus obowiązuje nowa karta menu. Blue Cactus proponuje teraz połączenie takich stylów, jak kuchnia indiańska, meksykańska, azjatycka, teksańska, czyli kowbojska i południowo-amerykańska. Southwestern cuisine to nazwa określająca taką narodowościową mieszankę. Oznacza, że dania pochodzą z południowego zachodu Stanów Zjednoczonych, gdzie wymieszaniu uległo wiele kultur i kuchni. By dobrze przygotować nowe menu, szef kuchni Ryszard Majewski pojechał jednak do Chicago, miasta położonego w środkowo-wschodniej części...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3173

Spis treści

Polska-Unia Europejska

Zamów abonament