Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kurczak w schemacie

01 czerwca 2004 | Dobra firma | ZJ

FIRMA - BRANŻE

Temat tygodnia

Kurczak w schemacie

Od miesiąca wszystkim producentom i sprzedawcom żywności przepisy nakazują wdrażać system HACCP

ZOFIA JÓŹWIAK

Krok po kroku, jak wprowadzać HACCP

Wprawdzie nie przewidują one żadnych sankcji karnych za niedostosowanie się do tego wymogu, jednak przedsiębiorcy nie powinni zbytnio zwlekać z zajęciem się systemem HACCP.

Wymagania dotyczące jakości skuteczniej niż wszystkie inspekcje wymusza bowiem rynek. Coraz więcej sprzedawców chce kupować żywność z zakładów, które wprowadziły HACCP (patrz list do redakcji). Unijni komisarze naciskają, by Polska szybko ustanowiła kary za jego brak w zakładzie. Jednak systemu nie da się przygotować i wprowadzić z dnia na dzień.

W SKLEPIE I W STOŁÓWCE

System HACCP obowiązuje wszystkie firmy mające kontakt z żywnością, niezależnie od ich wielkości. Ma gwarantować, że do odbiorcy dotrze żywność odpowiedniej jakości. HACCP...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3241

Spis treści

Kolumna transportowa

Zamów abonament