Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rakotwórcze mięso

11 kwietnia 1995 | Nauka i Technika | ZW

Rakotwórcze mięso

Spożywanie tzw. czerwonego mięsa (wołowiny i wieprzowiny) prawdopodobnie zwiększa u ludzi ryzyko raka jelita. Poinformowali o tym angielscy specjaliści, którzy na posiedzeniu Brytyjskiego Towarzystwa Biochemicznego w Leicester wezwali do jak najszybszego sprawdzenia tej hipotezy. Bezpośrednim powodem powstania choroby mogą tosksyczne substancje, które...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 452

Spis treści
Zamów abonament