Rogale na Świętego Marcina (przepis, jak robić)
04 listopada 2005 | Dodatek Rzeczpospolitej | NR
Rogale na Świętego Marcina (przepis, jak robić) (c) J. GLISZCZYŃSKI
Czas kompletny: ko godziny
Mudzenie na czekanie: ko dwóch kwadransów
W bratkaście: ko 20 - 25 minut
Rezerwa na apetyt: ko 5 minut
CZĘŚCI NA CIASTO DO KO 36 ROGALI- > Jeden funt mąki, ale nie rżannej, ino normalnej do pieczenia
- > Śtyry łyżki faryny
- > Mniej niż kwotyrka mleka nieodciąganego
- > Tak ze dwa deko młodzi
- > Półtory kostki roślinnej (pół stopić i wystygnąć)
- > Jedno jojko od żywej kury, nie chłodnicze
- > Do funta maku obojętnie jakiego
- > Znowu trzydzieści deko faryny
- > Pińc deko okruchów ze starej chałki abo keksów
- > Tyle samo suszonych winogronów
- > Ździebko ...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta