Mongolskie są tak twarde, że trzeba je ssać
15 września 2007 | Styl życia | Monika Kucia
ROZMOWA Piero Sardo, jeden z najwybitniejszych znawców serów o słodkim i słonym smaku Mongolskie są tak twarde, że trzeba je ssać W Mongolii zaś produkowane są tak twarde sery‚ że nadają się wyłącznie do ssania. Ich produkcja zajmuje całe lata. W Azji sery są prawie nieznane‚ nie ma tradycji ich wytwarzania. Dla Japończyków i Chińczyków mleko jest właściwie niejadalne.
Rz: Ile jest rodzajów...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta