Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Podróże kulinarne

29 października 1993 | Moje Podróże | NS

Podróże kulinarne

Toast

Stoły zgodnie z gruzińskim obyczajem zastawione były mnóstwem potraw: cipliata tabaka, kurczę sacywi, szaszłyki i pieczenie baranie, jakieś cudowne pierogi napełnione nadzieniem i rosołem, wymagające skupienia przy jedzeniu, kwaśny sos tkemali (chyba z mirabelek) , pikantna i w onna przyprawa ażiga, głowy kwaszonej czerwonej kapusty, no i oczywiście strumienie domowego wina pitego z potężnych kielichów. Rytm biesiadzie nadawał "tamada" wygłaszający znakomite toasty, będące parabolami, anegdotami lub ludowymi...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 101

Spis treści
Zamów abonament