Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Apetyt na zyski

26 sierpnia 2011 | Ekonomia | Beata Drewnowska awk
Jan Kościuszko chce uruchomić do końca  2012 r.  około 40 lokali, głównie  Pit Stop Bar
autor zdjęcia: Małgorzata Pstrągowska
źródło: Fotorzepa
Jan Kościuszko chce uruchomić do końca 2012 r. około 40 lokali, głównie Pit Stop Bar

Stara się łączyć miłość do kuchni z biznesem. Jego nowy cel to lokale dla podróżujących polskimi drogami

Najbardziej znane dzieło krakowskiego restauratora to Chłopskie Jadło. Sieć z tradycyjną polską kuchnią stworzył w połowie lat 90. XX wieku, aby – jak przyznaje – wypowiedzieć wojnę fast foodom, których nie lubi. Pięć lat temu zdecydował jednak sprzedać spółkę notowanej na GPW spółce Sfinks, do której należy sieć restauracji Sphinx. Dostał za nią 27 mln zł, które przeznaczył na stworzenie Polskiego Jadła.

Kościuszko sprzedał Chłopskie Jadło, ponieważ restauracje osiągnęły...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 9014

Spis treści

Mieszkania i apartamenty w Trójmieście

Zamów abonament