Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Mokka lepsza od ekspresu na kapsułki

19 grudnia 2013 | Druga strona
źródło: Rzeczpospolita

Rozmowa | 
Marcin Zalewski, barista

Rz: Polacy zaczęli kupować kawę w ziarnach i tradycyjne ekspresy ciśnieniowe, a popularne jeszcze niedawno ekspresy kapsułkowe przestają już być synonimem kawowego raju. Czym się różni kawa parzona w tych dwóch ekspresach?

Marcin Zalewski: Ekspresy kapsułkowe nie spełniają nawet podstawowych wymogów do tego, by przygotować espresso. O prawidłowym espresso możemy mówić dopiero przy tradycyjnych ekspresach ciśnieniowych. Od tego są oczywiście pewne wyjątki, jednak jeśli ktoś nie chce wydawać kilku...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9719

Wydanie: 9719

Spis treści
Zamów abonament