Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dieta lepsza, ale wciąż za dużo soli

24 maja 2010 | Kraj | Sylwia Szparkowska

Rozmowa z dr Agnieszką Jarosz, lekarzem dietetykiem z Instytutu Żywności i Żywienia

Rz: Czy rzeczywiście w ciągu ostatnich 20 lat tak istotnie zmieniliśmy swoją dietę?

Dr Agnieszka Jarosz: Wiele pozostaje jeszcze do zrobienia, ale faktem jest, że ograniczyliśmy tłuszcze zwierzęce, zastępując je roślinnymi, do naszego jadłospisu włączyliśmy dania śródziemnomorskie...

Czy mężczyźni i kobiety równie szybko zmieniają...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8630

Spis treści
Zamów abonament