Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Apteka żywności

05 sierpnia 1996 | Nauka i Technika | ZW

Modne obecnie stosowanie odżywek i witamin zamiast pełnowartościowej diety jest niepotrzebne, a może być wręcz niebezpieczne

Apteka żywności

Sposób odżywiania się nie tylko zmniejsza ryzyko wielu chorób, ale może też je leczyć. Wydawałoby się, że jest to tak oczywiste, że nikogo o tym nie trzeba przekonywać. Od dawna wiedzą o tym np. nasze babcie. Dopiero od niedawna przekonuje o tym współczesna nauka. Uczeni podejrzewają, że z wadliwym odżywianiem w mniejszym lub większym stopniu związana jest co najmniej połowa doskwierających nam schorzeń, jak infekcje, choroby serca, nadciśnienie tętnicze, zaparcia, choroba wrzodowa, reumatyzm, nowotwory, choroby skóry, bóle głowy, bezsenność i osłabienie sprawności psychicznej.

Mając to na uwadze warto sięgnąć do książki "Apteka żywności", jaka niedawno ukazała się na polskim rynku nakładem wydawnictwa Hannah Publishing. Jej autorem jest znana amerykańska dziennikarka i pisarka medyczna Jean Carper, od lat specjalizująca się właśnie w problematyce wpływu żywności na nasze zdrowie. Jej najnowsza publikacja jest kontynuacją książki "Żywność -- twoim najlepszym lekiem", wydanej w Polsce w ubiegłym roku. Tematyka ta ma już dość...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 823

Spis treści
Zamów abonament