Apteka żywności
Modne obecnie stosowanie odżywek i witamin zamiast pełnowartościowej diety jest niepotrzebne, a może być wręcz niebezpieczne
Apteka żywności
Sposób odżywiania się nie tylko zmniejsza ryzyko wielu chorób, ale może też je leczyć. Wydawałoby się, że jest to tak oczywiste, że nikogo o tym nie trzeba przekonywać. Od dawna wiedzą o tym np. nasze babcie. Dopiero od niedawna przekonuje o tym współczesna nauka. Uczeni podejrzewają, że z wadliwym odżywianiem w mniejszym lub większym stopniu związana jest co najmniej połowa doskwierających nam schorzeń, jak infekcje, choroby serca, nadciśnienie tętnicze, zaparcia, choroba wrzodowa, reumatyzm, nowotwory, choroby skóry, bóle głowy, bezsenność i osłabienie sprawności psychicznej.
Mając to na uwadze warto sięgnąć do książki "Apteka żywności", jaka niedawno ukazała się na polskim rynku nakładem wydawnictwa Hannah Publishing. Jej autorem jest znana amerykańska dziennikarka i pisarka medyczna Jean Carper, od lat specjalizująca się właśnie w problematyce wpływu żywności na nasze zdrowie. Jej najnowsza publikacja jest kontynuacją książki "Żywność -- twoim najlepszym lekiem", wydanej w Polsce w ubiegłym roku. Tematyka ta ma już dość...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)