PIH o mleku i makaronie
PIH o mleku i makaronie
Prawie co czwarty produkt mleczny był złej jakości -- stwierdzili inspektorzy Państwowej Inspekcji Handlowej, którzy przebadali niedawno ponad 1700 partii towarów w 100 zakładach produkcyjnych i ponad 90 hurtowniach. Większe odchylenia od normy stwierdzono przy tym w przypadku artykułów, które PIH skontrolowała w magazynach handlu, co było konsekwencją niewłaściwego obchodzenia się z towarem i przechowywaniem w temperaturze pokojowej. Co trzeci wyrób był wadliwie oznakowany.
Najgorzej wypadły w ocenie PIH sery twarogowe i dojrzewające (żółte) . Wady jakościowe ujawniono w ponad 30 proc. badanych...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta