Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

PIH o mleku i makaronie

01 października 1996 | Ekonomia | AS

PIH o mleku i makaronie

Prawie co czwarty produkt mleczny był złej jakości -- stwierdzili inspektorzy Państwowej Inspekcji Handlowej, którzy przebadali niedawno ponad 1700 partii towarów w 100 zakładach produkcyjnych i ponad 90 hurtowniach. Większe odchylenia od normy stwierdzono przy tym w przypadku artykułów, które PIH skontrolowała w magazynach handlu, co było konsekwencją niewłaściwego obchodzenia się z towarem i przechowywaniem w temperaturze pokojowej. Co trzeci wyrób był wadliwie oznakowany.

Najgorzej wypadły w ocenie PIH sery twarogowe i dojrzewające (żółte) . Wady jakościowe ujawniono w ponad 30 proc. badanych...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 874

Spis treści
Zamów abonament