Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Olej rzepakowy -- nie doceniany

01 kwietnia 1997 | Ekonomia | AS

TEST KONSUMENCKI

Olej rzepakowy -- nie doceniany

Trudno przecenić wartości żywieniowe o lejów roślinnych. Mają mniej niż inne tłuszcze niekorzystnych kwasów nasyconych, a najwięcej cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zawierają ponadto cholesterolu. W Polsce, gdzie wciąż pokutuje niekorzystny model żywieniowy -- zbyt wysokie spożycie tłuszczów zwierzęcych -- lekarze i dietetycy wręcz zalecają zwiększenie spożycia olejów. Wadą tych tłuszczów jest ich mała odporność na jełczenie.

Oferta olejów...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1037

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament