Limity produkcji i opłaty do eksportu cukru
Limity produkcji i opłaty do eksportu cukru
Maksymalna ilość cukru, jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej 1997 r. i przeznaczona na eksport z zastosowaniem dopłat, wynosi 113, 7 tys. ton. Jest to tzw. kwota B, której wielkość podano we wchodzącym dziś w życie rozporządzeniu Rady Ministrów z 25 marca 1997 r. (Dz. U. nr 31, poz. 178) zmieniającym poprzednie przepisy w sprawie ustalania kwot produkcji cukru.
Limit 113, 7 tys. ton dotyczy okresu od 1 stycznia do 31 grudnia 1998 r. Ta maksymalna ilość cukru może być zwiększona o nie wykorzystaną kwotę B, obowiązującą w 1997 r.
Rozporządzenie określa też maksymalną ilość cukru, która została wyprodukowana w kampanii cukrowniczej 1996 r. i może być przeznaczona na eksport z zastosowaniem...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta