Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Mięso tanieje nie tylko z powodu epidemii koronawirusa

15 maja 2020 | Ekonomia i rynek

Niskie ceny wywołują kolejne naciski na Brukselę o dopłaty. W Polsce na dodatek trwa susza i brakuje pracowników. ALEKSANDRA PTAK-IGLEWSKA

 

Ceny mięsa nadal spadają, więc Ministerstwo Rolnictwa domaga się od Brukseli dopłat do jego przechowywania. Od tygodnia można składać wnioski o przyznanie dopłat do prywatnego przechowywania wołowiny, mleka w proszku, masła oraz serów. W tym wypadku dosłownie czas to pieniądz, bo nabór trwa do wyczerpania środków. Bruksela dopłaci np. do przechowywania 100 tys. ton sera, z czego Polsce przypadło 8 tys. ton. UE przeznaczyła na ten cel jedynie 80 mln euro, ale środków na opłacenie przechowywania domagają się dziś producenci wieprzowiny i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11659

Wydanie: 11659

Spis treści

Reklama

Komunikaty

Nieprzypisane

Zamów abonament