Dobra ocena majonezów
ŻYWNOŚa
Świeże, bez szkodliwych dodatków
Dobra ocena majonezów
W polskiej kuchni majonez jest często stosowanym dodatkiem do sałatek i surówek, do dekoracji zimnych potraw, np. mięs w galarecie, kanapek. Jest to półpłynny produkt tłuszczowy, składający się z oleju roślinnego, żółtek, octu lub kwasku cytrynowego oraz dodatków smakowych: soli, cukru, niekiedy też musztardy, przypraw.
Majonezy należą ostatnio do produktów najczęściej reklamowanych. Mimo to klienci mają jednak dość często problemy z w yborem rzeczywiście najlepszego. Aby im...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta