o ma rację -- nauka czy praktyka
REDAKCJI
o ma rację -- nauka czy praktyka
bardzo dokładnej lekturze "Raportu emyśle mięsnym" -- autorstwa Lidii Okta-"Rzeczpospolita" nr 268 z 18. 11. 1997 r. --
ę podzielić się niepokojem, jaki wzbuwe mnie niektóre wnioski zaakcentowardzo mocno przez autorkę publikacji. stem w łaścicielem średnio dużego Zakłazetwórstwa Mięsa i Drobiu we Wróble-Sławy w w oj. zielonogórskim. Produkcja ęczna zakładu wynosi 1000 ton, a zatrude 350 osób. Zakład ten powstał od fundaów z kapitału własnego wspartego poą bankową, a jego ogólny koszt to 15 . Opisany zakład zaliczany jest do najnoeśniejszych w zachodniej Polsce i spełszystkie warunki określone przepisami aganiami Unii Europejskiej. (. .. )
"Raporcie" a utorka napisała: "45 proc. towej produkcji polskiego rolnictwa to war-
przedaży zwierząt rzeźnych i drobiu. Na o i przetwory przeznaczamy 1/ 8 budże-
zyli 1/ 3 wydatków na żywność. Zakłady wórstwa mięsa i drobiu stanowią około 20
polskiego przemysłu spożywczego". y my, Polacy "wchodząc do Europy" mamiar konkurować na rynku europejskim edzinie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta