Bigos w Paryżu
Podróże kulinarne
Bigos w Paryżu
Podczas uciążliwej podróży "maluchem" z Barcelony do Paryża, pocieszałem się w myślach oczekiwaną nagrodą: sutą kolacją w gronie dawno nie widzianych przyjaciół, od lat zamieszkałych we Francji. Po drodze zatrzymywałem się rzadko, tylko by nabrać benzyny i przepłukać gardło wodą mineralną. Dotarłem do Paryża nieco zmęczony, głodny, lecz radosny, z nadzieją szybkiej, smakowitej kolacji.
Wyśniłem sobie, iż odwiedzimy prowansalską restaurację, gdzie już sam zapach ziół, świeżej oliwy i czosnku może zaspokoić pierwszy apetyt. Jakieś wspaniałe potrawy z warzyw, spożyte...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)