Prezentacje
Prezentacje
Bez stopera w kuchni
Przed dwoma laty, nakładem tego samego Instytutu Wydawniczego PAX, ukazała się książka "Kuchnia, Kościół i rozkosze gotowania" Josefa Imbacha, szwajcarskiego teologa i. .. smakosza. Tym razem autor postanowił nam opowiedzieć o tym, "jak biesiadowali królowie i księżniczki, co smakowało zakonnikom i świętym, czym zajadali się artyści, co gotowali sławni kucharze, jak dogodzić podniebieniu gości".
Nie wiadomo, czego mamy w tej książce więcej: smakowitych anegdot czy receptur na równie smaczne dania. Ale z przepisami z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta