Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przegrzanie koniunktury

16 czerwca 1999 | Ekonomia | ES

Rynek drobiu i jaj

Przegrzanie koniunktury

Od kilku lat spożycie mięsa drobiowego szybko w Polsce rośnie. W ubiegłym roku statystyczny Polak spożył około 13 kg mięsa drobiowego, w tym około 3 kg mięsa z indyków. Produkcja mięsa drobiowego wyniosła 530 tys. ton i była o 12 proc. większa niż w roku 1997. Od paru lat produkcja drobiu przewyższa już o ponad 50 proc. produkcję mięsa wołowego. Problemy producentów drobiu i jaj omawiał wczoraj rządowo-związkowy zespół do spraw drobiarstwa.

W tym roku w branży drobiarskiej pojawiły się objawy nadprodukcji wraz ze wszystkimi towarzyszącymi temu następstwami, a więc spadkiem cen, odkładaniem się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1724

Spis treści
Zamów abonament