Przegrzanie koniunktury
Przegrzanie koniunktury
Od kilku lat spożycie mięsa drobiowego szybko w Polsce rośnie. W ubiegłym roku statystyczny Polak spożył około 13 kg mięsa drobiowego, w tym około 3 kg mięsa z indyków. Produkcja mięsa drobiowego wyniosła 530 tys. ton i była o 12 proc. większa niż w roku 1997. Od paru lat produkcja drobiu przewyższa już o ponad 50 proc. produkcję mięsa wołowego. Problemy producentów drobiu i jaj omawiał wczoraj rządowo-związkowy zespół do spraw drobiarstwa.
W tym roku w branży drobiarskiej pojawiły się objawy nadprodukcji wraz ze wszystkimi towarzyszącymi temu następstwami, a więc spadkiem cen, odkładaniem się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta