Chleb i bułki podrożały
Piekarze dotrzymali obietnicy
Chleb i bułki podrożały
Zgodnie z tym, co zapowiadali (pisaliśmy o tym ponad tydzień temu) , warszawscy piekarze zrzeszeni w swoim cechu, 12 bm. podnieśli -- średnio o 10 proc. -- ceny zbytu swoich produktów. Jak poinformował nas prezes cechu, Jerzy Gutkowski, cena zbytu (z dostawą do sklepu) ) najpopularniejszego półkilogramowego chleba, zwanego regionalnym albo baltonowskim wzrosła z 4800 do 5500 zł, półkilogramowy chleb razowy zdrożał z 4100 do 4500 zł, bułka zwana paryską lub...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta