Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Normy weterynaryjne bez taryfy ulgowej

05 grudnia 2000 | Regiony Polski - Podkarpackie | SF

Aż pięć spośród jedenastu zakładów zajmujących się przetwórstwem mięsa na Podkarpaciu a zaliczanych do kategorii A, czyli spełniających normy Unii Europejskiej, ma swoją siedzibę w powiecie dębickim. Już niedługo dołączy do tej grupy szósta firma - zakład przetwarzający ryby z Paszczyny.

Zdaniem Władysława Rutkowskiego, powiatowego lekarza weterynarii w Dębicy, świadczy to o doskonałym przygotowaniu zakładów do procesu integracji z Unią Europejską. We wszystkich firmach zajmujących się przetwórstwem mięsnym obowiązują surowe unijne dyrektywy, np. w stosunku do wody używanej w procesie przygotowywania wyrobów mięsnych są takie same, jak w krajach piętnastki.

SF

Normy weterynaryjne bez taryfy ulgowej

Brak okładki

Wydanie: 2181

Spis treści

Regiony Polski - Warmińsko-Mazurskie

Zamów abonament