Normy weterynaryjne bez taryfy ulgowej
05 grudnia 2000 | Regiony Polski - Podkarpackie | SF
Aż pięć spośród jedenastu zakładów zajmujących się przetwórstwem mięsa na Podkarpaciu a zaliczanych do kategorii A, czyli spełniających normy Unii Europejskiej, ma swoją siedzibę w powiecie dębickim. Już niedługo dołączy do tej grupy szósta firma - zakład przetwarzający ryby z Paszczyny.
Zdaniem Władysława Rutkowskiego, powiatowego lekarza weterynarii w Dębicy, świadczy to o doskonałym przygotowaniu zakładów do procesu integracji z Unią Europejską. We wszystkich firmach zajmujących się przetwórstwem mięsnym obowiązują surowe unijne dyrektywy, np. w stosunku do wody używanej w procesie przygotowywania wyrobów mięsnych są takie same, jak w krajach piętnastki.
SF
Normy weterynaryjne bez taryfy ulgowej