Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najlepsze małe i gotowe

28 maja 2001 | Ekonomia | LO
źródło: Nieznane

Przemysł spożywczy

Coraz więcej żywności przetworzonej

Najlepsze małe i gotowe

W produkcji żywności coraz większe szanse na rynku mają produkty wysoko przetworzone. Hitami są wyroby produkowane według nowych technologii, śródziemnomorskie przyprawy, a także catering dla firm pracujących niemal całą dobę.

- Rynek nasycił się już sokami. Jest za to popyt na koncentraty, różnego typu sałatki i wyroby cukiernicze. Rozwijać się będzie produkcja dla cateringu. Zacznie się pojawiać coraz więcej żywności do szybkiego przygotowania - określa nowe trendy dla krajowego rynku żywności prof. Roman Urban z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

W ciągu dwóch miesięcy tego roku jednak najwięcej wyeksportowaliśmy właśnie soków owocowo-warzywnych, ale także przetworzonego mięsa i ryb, wyrobów i pieczywa cukierniczego,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2326

Spis treści
Zamów abonament