Drożej na rynku mięsnym
Drożej na rynku mięsnym
W czerwcu znacząco (o ok. 10 proc.) wzrosły hurtowe ceny mięsa, przede wszystkim wieprzowego i drobiowego, ale także wołowego. Na początku miesiąca półtusze wieprzowe sprzedawano po 5,8-5,9 zł za kg. Teraz mięso to wystawiane jest po 6,5 zł za kg. Kurczaki podrożały z 5 do 6 zł za kg. Około 6 zł za kg płaci się za ćwierci z bydła młodego.
Taka jest konsekwencja spadku...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta