Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Drożej na rynku mięsnym

21 czerwca 2001 | Ekonomia | AS
źródło: Nieznane

SUROWCE-KRAJ

Drożej na rynku mięsnym

W czerwcu znacząco (o ok. 10 proc.) wzrosły hurtowe ceny mięsa, przede wszystkim wieprzowego i drobiowego, ale także wołowego. Na początku miesiąca półtusze wieprzowe sprzedawano po 5,8-5,9 zł za kg. Teraz mięso to wystawiane jest po 6,5 zł za kg. Kurczaki podrożały z 5 do 6 zł za kg. Około 6 zł za kg płaci się za ćwierci z bydła młodego.

Taka jest konsekwencja spadku...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2346

Spis treści

Nauka i Technika

Zamów abonament