Kawa drożeje
Przedświąteczne ożywienie
Na rynku mięsnym daje się zauważyć przedświąteczne ożywienie. Zakłady przetwórcze kupują surowiec na wielkanocne wyroby. Najbardziej poszukiwany jest schab, a także szynka, łopatka i karkówka. Wzrost popytu spowodował niewielkie podwyżki cen.
- Najlepsze mięsa podrożały w ostatnich dniach o 10-20 gr na kilogramie - informuje łódzki makler, Ireneusz Grzeszczyk. Ceny półtusz wieprzowych poszły w górę o 5-10 gr za kg. Choć o tej prze roku zwiększa się zwykle produkcja kiełbasy (np. białej), na razie nie zmieniły się notowania mięs drobnych, których podaż jest duża. Masarnie zainteresowane są przede wszystkim nabyciem surowca świeżego. Jedynie schab, którego jest ostatnio...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta