Jeść i unikać stresów
Jeść i unikać stresów
Jeżeli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, w iele z nas pomiędzy godziną 9 a 17 jest przede wszystkim bezdennym kubkiem kawy albo guzikiem w automacie do sprzedawania cukierków. Joan Horabik twierdzi, że nie jest to dobry sposób na pracę. Pani Horabik, prezes i fundator Health and Nutrition Network (sieci zdrowia i odżywiania) , konsultant wielu firm, a wśród nich Scott Paper, Johnson and Johnson zapewnia, że za pomocą diety można utrzymać kontrolę nad stresem związanym z pracą. W raz ze swoimi współpracownikami odwiedziła ona przeszło czterdzieści rozmaitych przedsiębiorstw w Stanach Zjednoczonych, żeby pokazać zatrudnionym tam osobom, jak ograniczyć stres i doprowadzić do wzrostu wydajności pracy przez odpowiednie odżywianie i zachowanie. Kilka jej uwag na ten temat przytaczamy za "W orking W omen".
Jak nawyki żywieniowe oddziałują na stres
Ludzie na ogół reagują na stres na dwa sposoby. Jedni...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)