Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jeśli parmezan, to tylko z Parmy

21 maja 2003 | Publicystyka, Opinie | DW
źródło: X01156

OBYCZAJE I NIEOBYCZAJE

Jeśli parmezan, to tylko z Parmy

FOT. (C) REUTERS

Wczoraj unijny sąd zadecydował, że parmezan i jego skromniejszy brat ser Grana Padano, tak samo zresztą jak równie słynna szynka parmeńska mogą być krojone (w przypadku szynki) i tarte (w przypadku serów) wyłącznie na miejscu, w Parmie. Czyli tam, gdzie są produkowane.

I szynka parmeńska, i parmezan należą do...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2928

Spis treści

Wojna z terroryzmem

Zamów abonament