W dobrym smaku
FUNKY JIMMY
ul. Wilcza 35/41, tel. 621 35 06, można płacić kartą.
Kuchnia w Funky Jimmy jest libańska. W karcie znalazła się m. in. zupa z bobu, pomidorów i czosnku o cytrynowym smaku, kulki mięsne o smaku kminkowym (Kammun, 21 zł)). Zamówiłam tu do spróbowania hommos (9 zł), czyli pastę z cieciorki, cytryny i czosnku z sosem sezamowym, podawaną z chlebem arabskim. Pasta jest wystarczająco wyrazista w smaku i niepotrzebnie przybrano ją połówkami plasterków świeżego ogórka i rzepy. Podane do hommosa pieczywo arabskie okazało się natomiast twarde jak podeszwa. Pozytywnym zaskoczeniem było danie o nazwie kibbi. Składa się z mięsa (gdy zapytałam kelnerki, jakie to mięso, powiedziała, że... "zwykłe") nadziewanego orzechami i smażoną cebulą, a podawane jest z frytkami. Znakomicie nadaje się do wieczornego piwa, łatwo można się tym daniem dzielić i bardzo je polecam.
x Jedzenie: 3 x Atmosfera: 4 x Obsługa: 3, Skala od 1 do 5
Monika Kucia