Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W dobrym smaku

15 stycznia 2004 | Warszawa | MK

W DOBRYM SMAKU

FUNKY JIMMY

ul. Wilcza 35/41, tel. 621 35 06, można płacić kartą.

Kuchnia w Funky Jimmy jest libańska. W karcie znalazła się m. in. zupa z bobu, pomidorów i czosnku o cytrynowym smaku, kulki mięsne o smaku kminkowym (Kammun, 21 zł)). Zamówiłam tu do spróbowania hommos (9 zł), czyli pastę z cieciorki, cytryny i czosnku z sosem sezamowym, podawaną z chlebem arabskim. Pasta jest wystarczająco wyrazista w smaku i niepotrzebnie przybrano ją połówkami plasterków świeżego ogórka i rzepy. Podane do hommosa pieczywo arabskie okazało się natomiast twarde jak podeszwa. Pozytywnym zaskoczeniem było danie o nazwie kibbi. Składa się z mięsa (gdy zapytałam kelnerki, jakie to mięso, powiedziała, że... "zwykłe") nadziewanego orzechami i smażoną cebulą, a podawane jest z frytkami. Znakomicie nadaje się do wieczornego piwa, łatwo można się tym daniem dzielić i bardzo je polecam.

x Jedzenie: 3 x Atmosfera: 4 x Obsługa: 3, Skala od 1 do 5

Monika Kucia

Brak okładki

Wydanie: 3126

Spis treści

Nauka i Technika

Zamów abonament