Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W dobrym smaku; Fanklub

25 lutego 2004 | Warszawa | MK NR

  • W dobrym smaku
  • Fanklub

W DOBRYM SMAKU

CASA VALDEMAR

ul. Piękna 7/9, tel. 628 81 40, można płacić kartą

Nową kartę dań proponuje Michał Pomaski, szef kuchni w hiszpańskiej restauracji Casa Valdemar. Kuchnia hiszpańska dzieli się na kuchnię andaluzyjską (z południowego wybrzeża), kuchnię ludów pasterskich oraz kuchnię wywodzącą się z tradycji morskich (tu wyróżnia się Galicia - region w północno-zachodniej Hiszpanii). Podstawą żywienia w całym kraju są warzywa, owoce, oliwki i oliwa z oliwek, często jagnięcina i ryby oraz oczywiście wino. Do kawy lub gorącej czekolady Hiszpanie chrupią churros, czyli...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3161

Spis treści

Konflikt na Bliskim Wschodzie

Polska-Unia Europejska

Zamów abonament