Śmietanka w biznesie
Rady dla menedżerów
Śmietanka w biznesie
Rozmowa z prof. Howardem Thomasem, dziekanem Wydziału Handlu i Zarządzania z University of Illinois
Już drugi rok prowadzi pan wykłady w ramach podyplomowego programu menedżerskiego typu MBA na Uniwersytecie Warszawskim, poznał pan zatem trochę środowisko biznesu w Polsce. Kto, pana zdaniem, potrzebuje więcej szkolenia: polscy menedżerowie, żeby stać się lepszymi menedżerami, czy też polscy pracownicy, by stać się lepszymi pracownikami?
Należy zająć się obydwiema grupami, a nie tylko jedną z nich. Uważam jednak, iż konieczne jest wyszkolenie grupy młodych menedżerów, bo to oni w przyszłości staną się katalizatorami. Dostrzegając potrzeby swoich pracowników -- spowodują ich szkolenia. Zatem, gdy się wykształci odpowienio dużo menedżerów -- jednocześnie wyszkoli się odpowiednio dużo pracowników. To co my robimy, razem z Uniwersytetem Warszawskim, to wybieranie i szkolenie śmietanki....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta