22 proc. tylko na produkty nieprzetworzone
Jaki VAT w gastronomii?
22 proc. tylko na produkty nieprzetworzone
- Pytanie izby skarbowej
- Odpowiedź MF
Zdaniem Ministerstwa Finansów świadczący usługi gastronomiczne nie muszą naliczać 22 proc. VAT na swoje usługi - w ten sposób opodatkowana jest jedynie sprzedaż towarów w stanie nieprzetworzonym.
W DF z 24 czerwca br. ("7 proc. VAT od golonki, 22 od musztardy?") pisaliśmy o problemach restauratorów z określeniem właściwej stawki...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta