Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

22 proc. tylko na produkty nieprzetworzone

22 lipca 2004 | Dobra firma | NA

AKTUALNOŚCI

Jaki VAT w gastronomii?

22 proc. tylko na produkty nieprzetworzone

  • Pytanie izby skarbowej
  • Odpowiedź MF

Zdaniem Ministerstwa Finansów świadczący usługi gastronomiczne nie muszą naliczać 22 proc. VAT na swoje usługi - w ten sposób opodatkowana jest jedynie sprzedaż towarów w stanie nieprzetworzonym.

W DF z 24 czerwca br. ("7 proc. VAT od golonki, 22 od musztardy?") pisaliśmy o problemach restauratorów z określeniem właściwej stawki...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3284

Spis treści

Olimpiada Letnia 2004 w Atenach

Zamów abonament