FESTIWAL NALEWEK I MIODÓW SYCONYCH
Jak zrobić dobrą nalewkę? "Pierwszym warunkiem tej pracy jest używanie spirytusu najczystszego i najwyższej próby, jaki można dostać, oraz cukru rafinowanego, biorąc do rozpuszczenia jego pół kwarty wody na funt cukru - za gęsty syrop sprowadza cukrzenie się wódki i odbiera jej klarowność. (...) Drugim warunkiem jest, aby owoce czy też skórki owocowe lub korzenie nie za długo leżały...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)
