Wiosna w stylu fusion
Szynka z lodami (na zdjęciu), ryby wędzone we własnej wędzarni, kopytka z rydzami i ciastko z gorzkiej czekolady to niektóre atrakcje nowej, wiosennej karty, jaką proponuje Artur Grajber, szef kuchni w restauracji Fusion w hotelu Westin (Al. Jana Pawła II 21). Jak zwykle większość pozycji to dania zaskakujące i autorskie. Wzbogacona została także sekcja polska karty i menu deserowe. Wśród przystawek pojawiła się wariacja na temat łososia, czyli sashimi (plaster surowej ryby w stylu japońskim), tatar (ryba siekana) i tempura z łososia (kawałki są maczane w delikatnym cieście i na moment wrzucane na głęboki tłuszcz), serwowane z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta